No 4. februāra līdz 13. martam Siguldas viduslaiku pilī un Siguldas pils pils kvartālā norisināsies Ķīnas lielo laternu festivāls “Brīnumzemē”. Sigulda būs pirmā un vienīgā vieta Latvijā, kur varēs aplūkot ar rokām darinātas lielformāta zīda skulptūras.

Siguldā laternas tiks iedegtas piektdienās, sestdienās un svētdienās no 18:00 līdz 22:00. Festivāla apmeklētāji varēs aplūkot vairāk nekā 300 dažādu krāsu un izmēru gaismas objektus, kas aizgūti no Lūisa Kerola pasakas “Alise Brīnumzemē”. Starp tiem ir trusis, Češīras kaķis, milzīgas, mirdzošas sēnes, maģisks ziedu mežs un daudzas citas pasakainas radības.

Skulptūru veidošanā tika izmantoti tūkstošiem metru zīda auduma un miljoniem spuldžu. Katra gaismas skulptūra stāsta savu stāstu, atdzīvinot maģiskas radības, pasakainus dzīvniekus un augus. Vēl īpašāku atmosfēru radīs komponista un elektroniskās mūzikas izpildītāja Leona Somova īpaši šim festivālam radītā mūzika.

Festivāla teritorijas sakārtošanai, sākot ar 27.janvāri, pastaigām slēgts Siguldas pils kvartāls un pilsdrupas, tomēr pieeja Siguldas novada pašvaldības sniegtajiem pakalpojumiem, kas atrodas Siguldas pils kvartālā, būs saglabājies. Tāpat apskatei būs pieejama arī atjaunotā Siguldas Jaunā pils un vairāk nekā 20 radošās darbnīcas, kas ikdienā darbojas Siguldas pils radošā kvartāla telpās.

Lai apmeklētu Gaismas festivālu mājaslapā www.brinumzemesfestivali.lv (tuvāk pasākumam darbosies biļešu tirdzniecība), jāizvēlas konkrēts apmeklējuma laiks un jāiegādājas pasākuma epidemioloģiskajām prasībām atbilstošas ​​biļetes.

Biļetes cena būs:

  • 16 eiro pieaugušajiem,
  • 11 eiro bērniem no 6 gadu vecuma, skolēniem, studentiem, pensionāriem un 2. un 3.grupas invalīdiem,
  • bērniem līdz 5 gadiem un 1.grupas invalīdiem bez maksas.

Tiek piedāvātas arī ģimenes biļetes: divi pieaugušie un bērns no 6 līdz 18 gadiem – 40 eiro, divi pieaugušie un divi bērni vecumā no 6 līdz 18 gadiem – 50 eiro, ar Siguldas novada ID karti – 15% atlaide.

Gribi zināt par visiem pēdējiem tūrisma jaunumiem – seko līdzi mūsu lappusei Facebook!

Avots: rus.delfi.lv