Virtuālajās ekskursijās ir iespēja apmeklēt Latvijas, Igaunijas un Krievijas pilis un muzejus, kā arī doties pārgājienā gar purvu.

Tūrisma portālā Via Hanseatica, kuras izveidošanā ir piedalījušās dažādas organizācijas no Latvijas, Igaunijas un Krievijas, tiek piedāvātas virtuālās ekskursijas, ar kuru palīdzību jebkurš interesents var iepazīties, piemēram, ar Viborgas pili vai Pleskavas Kremli, doties pārgājienā gar Sestroreckas purvu, apmeklēt Igaunijas pili Rakvere vai pastaigāties pa viduslaiku Cēsu ielām, izpētīt Igaunijas Kalnrūpniecības muzeja eksponātus vai iedziļināties Valmieras muzeja vēsturē un leģendās.

Interaktīvi multimediju risinājumi jeb virtuālās ekskursijas ir 360 grādu panorāmas fotogrāfijas, kuras var grozīt pēc savas patikas. Ar šādiem attēliem tiek radīta ilūzija par atrašanos tūrisma vietā. Virtuālajā ekskursijā var palielināt eksponātus un spiest uz speciālām, apaļām pogām, lai gūtu papildu informāciju par vietām, pasākumiem un muzeju eksponātiem, kas ir atrasti tur, raksta rusERR.

Virtuālās ekskursijas ir pielāgotas lietošanai datoros vai viedtālruņos, informācija tiek sniegta trīs valodās – igauņu, angļu un krievu.

Jau no pirmās ainas ekskursijas palīdz apmeklētājiem justies tā, it kā viņi patiešām atrodas tūrisma vietās, parādot visas iespējas un pasākumus, ko vien var tur izbaudīt.

Avots: turist.delfi.ee