Redzot stabilu hospitalizāciju un nāves gadījumu skaitu un augstu vakcinēto iedzīvotāju procentuālo daļu, Dānija bija pirmā Eiropas Savienības (ES) valsts, kas nolēma atcelt visus atlikušos Covid-19 ierobežojumus, raksta Politico.

Šāds lēmums pieņemts saskaņā ar Epidēmijas komisijas ieteikumiem un ar visu lielāko politisko partiju atbalstu. Pēdējie iekšzemes ierobežojumi tiks atcelti 1.februārī.

Tas nozīmē, ka naktsklubi atkal būs atvērti, bet restorāni būs atvērti pēc plkst.22. tirgot alkoholu, veikalos vairs nebūs klientu ierobežojumu, vairs nebūs nepieciešamas COVID-19 pases un pasažieri varēs ceļot bez maskām.

Tomēr ieceļošanas noteikumi, kas dažiem ceļotājiem pieprasa, lai testa rezultāts būtu negatīvs, būs spēkā vēl četras nedēļas. Frederiksens arī sacīja, ka vietējās varas iestādes joprojām varētu pieprasīt, lai slimnīcās un aprūpes namos būtu jālieto sejas maskas vai COVID-19 pase, ziņo Forbes.

Valsts premjerministre Mete Frederiksena sacīja, ka lēmums var šķist dīvains un paradoksāls, ņemot vērā to, ka Dānijā pēdējā laikā ir novērots vislielākais infekciju skaits pandēmijas laikā. Tomēr veselības ministrs Magnuss Heinike skaidroja, kāpēc tika nolemts atteikties no ierobežojumiem tieši tagad.

«Situācija Dānijā ir tāda, ka intensīvās terapijas nodaļās jaunas slimības neatspoguļojas, un tas galvenokārt ir saistīts ar aktīvo Dānijas revakcināciju. Tāpēc atteikšanās no ierobežojumiem ir droši un tieši tagad.

Saskaņā ar Dānijas Veselības un zāļu aģentūras datiem aptuveni 82 procenti Dānijas iedzīvotāju vecumā no 12 gadiem ir pilnībā vakcinēti ar divām devām, no kurām 50 procenti tiek vakcinēti ar trešo devu, ziņo Politico.

Gribi zināt par visiem pēdējiem tūrisma jaunumiem – seko līdzi mūsu lappusei Facebook!

Avots: lrt.lt