Visiem tūristiem ieejas un izceļošanas veidlapa jāaizpilda elektroniski. Kā to izdarīt?

Dominikānas Republika no 1. aprīļa visiem ceļotājiem, kas iebrauc valstī, padarīs obligātu vienotu elektroniskās ieceļošanas un izceļošanas veidlapu, paziņoja Dominikānas Tūrisma ministrija.

Līdz 2021. gada 31. martam iestādes var pieņemt anketu papīra formātā.

“Kopš elektroniskās anketas ieviešanas 2020. gada novembrī mēs esam spējuši detalizēti analizēt platformu un uzlabot to, pamatojoties uz pasažieru atsauksmēm. Mēs esam veikuši vairāk nekā 500 testus un atjauninājumus, lai nodrošinātu, ka platforma darbosies nevainojami no 1. aprīļa, kad tā kļūs obligāta visiem,” sacīja Deivids Kolado, Dominikānas Republikas tūrisma ministrs.

Veidlapa ir pieejama krievu, angļu, spāņu, franču, itāļu, portugāļu un vācu valodā. Ceļotājiem ir jāsniedz vispārīga informācija (pases numurs, adrese dzīvesvietas valstī un galamērķa valstī Dominikānas Republikā), dati muitas dienestam un ceļojuma apliecinājums.

Pēc aizpildīšanas sistēma ģenerēs QR kodu, kas jāsaglabā un jāuzrāda Dominikānas Republikas iestādēm lidostā. Pasažierim būs jāaizpilda divas veidlapas – iebraukšanai valstī un izceļošanai – un jāsaņem divi QR kodi.

Pie ieejas ierašanās laikā tiek parādīts tikai QR kods. To var saglabāt tālrunī vai izdrukāt uz papīra lapas. Izejā nav jāuzrāda QR kods, tas tikai apstiprina, ka dati ir ievadīti pareizi.

Ģimenēm, kas ceļo kopā, ir atļauts aizpildīt vienu veidlapu, kurā ir uzskaitīti visi grupas dalībnieki (līdz septiņiem). Migrācijas un veselības sadaļu dati tiek aizpildīti gan pieaugušajiem, gan bērniem, savukārt informācija par muitas sadaļu ir nepieciešama tikai pieaugušajiem. Visai ģimenei tiek ģenerēts viens QR kods.

Veidlapa ir jāaizpilda, pirms tiek veikta migrācijas kontrole. Ieteicams to izdarīt 72 stundu laikā pirms izlidošanas. Pēdējā gadījumā Dominikānas Republikas lidostās ir pieejama bezmaksas bezvadu interneta piekļuve, lai aizpildītu veidlapu no jebkuras elektroniskas ierīces.

Ja ir nepieciešams veikt izmaiņas jau nosūtītajos datos, veidlapa tiek aizpildīta vēlreiz. Tiek ņemta vērā informācija no pēdējās nosūtītās anketas.

Avots: profi.travel