Francijā no pirmdienas cilvēkiem, kas vēlas iekļūt restorānos un kafejnīcās un doties iekšzemes ceļojumos, nepieciešams uzrādīt “Covid pasi”.

“Covid pase” jau kopš 21.jūlija ir nepieciešama, lai apmeklētu kinoteātrus, teātrus, muzejus un citas kultūras iestādes, bet no pirmdienas tā būs nepieciešama arī daudzās citās vietās.

Jauno prasību mērķis ir pamudināt vairāk cilvēku vakcinēties pret Covid-19 un palēnināt koronavīrusa izplatību. Pašreiz Francijā lielāko daļu Covid-19 gadījumu izraisa koronavīrusa delta paveids.

Francijā pret Covid-19 pilnībā vakcinēti vairāk nekā 36 miljoni cilvēku jeb vairāk nekā 54% no iedzīvotāju kopskaita.

“Covid pasi” Francijā var saņemt cilvēki, kas ir vakcinējušies pret Covid-19, to pārslimojuši vai nesen veikuši Covid-19 testu un tā rezultāts bijis negatīvs.

Jaunie noteikumi attieksies arī uz tūristiem, kas apmeklēs Franciju.

“Covid pase” tiek prasīta arī slimnīcās – gan pacientu apmeklētājiem, gan cilvēkiem, kuriem ir vizīte pie ārsta. Izņēmums ir cilvēki, kam nepieciešama steidzama medicīniskā palīdzība.

Arī ātrvilcienos, starppilsētu vilcienos un nakts vilcienos, kas pārvadā vairāk nekā 400 000 cilvēku dienā, pasažieriem no šodienas jāuzrāda “Covid pases”. Tās būs nepieciešamas arī tālsatiksmes avioreisu un autobusu reisu pasažieriem.

Francijas transporta ministrs Žans Batists Džebarī paziņojis, ka jauno noteikumu ievērošana tiks stingri kontrolēta.

Francijā “Covid pases” tiks akceptētas gan digitālajā, gan papīra formātā.

Tikmēr Parīzes “Saint-Germain” Francijas futbola klubam atļauts sezonas pirmajā mājas spēlē uzņemt 49 700 fanu, kuriem būs jāuzrāda “Covid pases”.

Aptaujas liecina, ka lielākā daļa francūžu atbalsta “Covid pases”, taču jaunajiem noteikumiem ir arī daudz pretinieku, un pēdējās četrās nedēļas nogalēs Parīzē un citur Francijā notikuši plaši protesti pret “Covid pasēm”.

Francija arī nolēmusi, ka no 15.septembra visiem veselības aprūpes darbiniekiem ir jābūt vakcinētiem pret covid-19.

Gribi zināt par visiem pēdējiem tūrisma jaunumiem – seko līdzi mūsu lappusei Facebook!

Avots: delfi.lv