Starptautiskā tūrisma izstāde Tourest, kas bija paredzēta no 11. līdz 13. februārim, tiek pārcelta gadu uz priekšu un notiks 2023. gada februārī.

Tourest organizators Igaunijas Tūrisma industrijas asociācija (ETFL) ir nolēmusi pasākumu pārcelt, jo pašreizējos apstākļos un ņemot vērā pašreizējos ierobežojumus Covid-19 pandēmijas dēļ, nav pārliecības, ka gadatirgus notiks plkst. formāts, kas piestāvētu un iepriecinātu pēc iespējas vairāk izstādes dalībnieku un apmeklētāju.

“Igaunijas Tūrisma kompāniju asociācija ļoti vēlētos rīkot gadatirgu, taču esam izvirzījuši mērķi to darīt tā, lai visas puses būtu apmierinātas ar rezultātu. Pašreizējos apstākļos un ņemot vērā pašreizējos ierobežojumus, tas ir nesasniedzams – vīruss ir spēcīgāks par mums,” situāciju skaidroja ETFL ģenerālsekretāre Merike Hallika.

“Lai gan cilvēki iespēju robežās aktīvi ceļo, piemēram, somi nolēma, ka drošības interesēs nebūtu prātīgi rīkot masu pasākumus, tāpēc viņu ceļojumu gadatirgus Matka 2022 tika pārcelts gadu uz priekšu,” piebilda Halliks.

Kopš 1991. gada Igaunijas vecākā tūrisma izstāde ir rīkota 29 reizes. 30 gadu jubilejas izstādi pandēmijas dēļ nevarēja rīkot otro gadu pēc kārtas.

“Mūsu prioritāte ir nodrošināt apmeklētāju drošību un patīkamu gadatirgus pieredzi kā interesantu pasākumu, kurā satiekas dažādu valstu tūrisma profesionāļi un ar viņu palīdzību viesiem tiek dota iespēja noorganizēt sapņu ceļojumu,” sacīja Halliks. “Tāpēc šodien mēs sākam strādāt, lai nākamā gada februārī pienācīgi uzņemtu Tourest 30.”

Nākamais Tourest gadatirgus norisināsies no 2023. gada 9. līdz 11. februārim.

Gribi zināt par visiem pēdējiem tūrisma jaunumiem – seko līdzi mūsu lappusei Facebook!

Avots: turist.delfi.ee