Grieķijas Mikonas sala aizliedz koncertus bāros, restorānos un citur. Delta celma skaits ir pieaudzis, jo karantīnas viesnīcās slēgtiem tūristiem ir izdevies aizbēgt uz pludmalēm. Un Lielbritānija svin karantīnas beigas. Bet paši iedzīvotāji jau baidās no jaunas slēgšanas.

Grieķijas Mikonas sala paliks klusa, bez šika ballītēm, kuras Holivudas zvaigznes un pasaules bagātnieki tik ļoti iecienījuši, līdz tiks kontrolēts koronavīrusa uzliesmojums. Varas iestādes aizliedza koncertus restorānos, bāros un klubos.

Salā tiek izsludināta arī komandanta stunda. Ceļošana no pulksten 1:00 līdz 6:00 tagad ir iespējama tikai uz darbu vai uz slimnīcu.

Salas mērs, kas katru vasaru piesaista vairāk nekā miljonu tūristu, sacīja, ka centrālās valdības norādījumi nav taisnīgi. Tomēr tieši šajā salā, pēc Veselības ministrijas domām, satraucošais koronavīrusa gadījumu skaits rada bažas.

Uzliesmojuma iemesls ir dažādi tūristi un Delta celms, kas slepeni “aizbēdzis” no karantīnas uz pludmali. Katrs desmitais salā dzīvojošais ir inficēts ar koronavīrusu. Daudzi, kas dzirdēja šīs ziņas, steidzās ar prāmi atstāt salu.

Komandanta stunda un citi aizliegumi plānoti 26. jūlijā.

Gribi zināt par visiem pēdējiem tūrisma jaunumiem – seko līdzi mūsu lappusei Facebook!

Avots: delfi.lt