Starptautiskā tūrisma izstāde Adventur 2022 aicinās ceļotājus, tūroperatorus un speciālistus uz Lietuvas izstāžu un kongresu centru LITEXPO 28.-30.janvārī. Tūrisma gadatirgus virziens ir ilgtspējīga, atbildīga un pieejamu tūrisma attīstība.

Lietuvas Tūrisma asociācijas izpilddirektore Milda Plepyte-Rainiene stāsta par to, ka Lietuvas tūrisma sektoram kopš krīzes pirmās dienas nācies meklēt risinājumus, kas nodrošinātu šī biznesa likviditāti un nepārtrauktību, raitu norēķināšanos ar patērētājiem un proaktīva komunikācija. “Pandēmijas laikā tūrisma biznesam bija jāmācās pielāgoties arvien mainīgajām vadlīnijām, dažādiem valsts noteiktajiem ierobežojumiem, pašizolācijas prasībām un daudziem citiem normatīvajiem aktiem. Ir arī izmaiņas patērētāju uzvedībā, kad ceļojumi tiek iegādāti tikai tuvākajam periodam. Pandēmijas laikā vairāk iezīmējās “darba brīvdienu” modelis, kad cilvēki dodas prom uz ilgāku laiku un ceļojuma laikā tiek apvienots darbs un atpūta,” stāsta M.Plepytė-Rainienė.

Izstādes organizators Lietuvas izstāžu un konferenču centra LITEXPO direktors Justinas Bortkevičius nešaubās, ka atgriežošā Adventur izstāde ir nozīmīgs vēstījums visiem pandēmijas tūrisma tirgus spēlētājiem. “Pat mainoties apstākļiem, ceļot ir iespējams, taču, lai tas noritētu raiti, jāmaina ne tikai attieksme, bet arī jādalās ar labo praksi, jāapmainās ar aktuālo informāciju, jāiepazīst jauni un droši ceļojumu galamērķi, jāiepazīst un jāatklāj no jauna vietējā tūrismu, tepat, Lietuvā, lai veidotu savstarpējus kontaktus un veidotu tūrisma biznesa kopienu,” stāsta J. Bortkevičius, piebilstot, ka tūrisma stiprināšanā aktīvi iesaistījušies Lietuvas Tūrisma un Nacionālās tūrisma biznesa asociācijas biedri un Lietuvas Tūrisma kamera.

Tiem, kas vēlas atpūsties ārzemēs, Adventur piedāvās jaunus virzienus. Izstādē galvenā uzmanība tiks pievērsta vietējam tūrismam, kas uzplauka pandēmijas gadā. 3. izstāžu zāle būs veltīta Lietuvas pilsētu ekspozīcijām, izziņas un izglītojošiem braucieniem, naktsmītnēm, SPA pakalpojumu un izklaides nodrošinātājiem, kā arī Lietuvas produktu, suvenīru un mākslas darbnīcu radītājiem.

Gribi zināt par visiem pēdējiem tūrisma jaunumiem – seko līdzi mūsu lappusei Facebook!

Avots: delfi.lt