Kas var iebraukt no 27. septembra un kas nepieciešams ceļošanai.

Slovākija epidemioloģisko rādītāju ziņā iekrita “sarkanajā” zonā. Par to ziņoja Lietuvas Veselības ministrijas preses dienests.

Pašlaik lielākā daļa valstu ir iekļautas “sarkanajā” un “pelēkajā” zonā. Iebraucot Lietuvā no šādas valsts, ceļotājiem jāiesniedz negatīvs koronavīrusa tests un jābūt izolētam desmit dienas.

Trīs valstis – Dānija, Somija, Luksemburga un divas teritorijas – Maljorka (Spānija) un Reinjona (Francija) – atstāja “sarkano” zonu un nonāca “dzeltenajā”. Tur nokļuva arī Čehija, kas iepriekš atradās “zaļajā” zonā. Bez šīm valstīm “dzeltenajā” zonā ietilpst Islande, Tenerifes un Grankanārijas spāņu teritorijas, Malta, Portugāle, Zviedrija, Ungārija. Tiem, kas ierodas no dzeltenās zonas, pirms ceļojuma un pēc ierašanās Baltijas republikā būs jāveic PCR tests vai antigēna tests. Šajā gadījumā izolācija nav nepieciešama.

Polija atrodas “zaļajā” zonā. Ceļotājiem no šīs valsts ieceļojot jāaizpilda veidlapa un jāuzrāda negatīvs koronavīrusa tests. Tajā pašā laikā viņiem nebūs pienākuma ievērot izolāciju.

Lietuvā 13. septembrī stājās spēkā jauni ierobežojumi, kas pieņemti, ņemot vērā situācijas pasliktināšanos ar koronavīrusu (COVID-19). No šīs dienas tiek veikti visi kontaktpakalpojumi un saimnieciskās darbības, un pasākumi tiek organizēti (izņemot noteiktos izņēmumus) tikai personām ar “iespēju pasi”.

Gribi zināt par visiem pēdējiem tūrisma jaunumiem – seko līdzi mūsu lappusei Facebook!

Avots: profi.travel