No 8. maija Barstiči, kas atrodas Skuodas rajonā, atver durvis un aicina ikvienu, kam patīk ceļot, pavadīt laiku dabā – dzirdēt nedzirdētus stāstus, redzēt un sajust koka skulptūru spēku. Citiem vārdiem sakot, pilsētnieki aicina jūs interaktīvā ceļojumā “Skaties, juti, dzirdi”.

Katru pilsētas centra apmeklētāju sagaidīs milzīgs stends ar ceļošanas apstākļiem un ceļojumam nepieciešamajiem elementiem. Masu plašsaziņas līdzekļu ziņo, ka pārgājienam gatavam ceļotājam būs karte ar uzlīmēm. Karte parādīs atlīdzības maršrutu, tāpēc neaizmirstiet tālruni, mājdzīvnieku, kurš ceļo netālu no jums, vai mājdzīvnieku, kurš ceļo kopā ar jums.

Ceļojuma maršrutā ietilpst 7 objekti un 4 noslēpumaini stāsti. Tas noteikti neaizņems ilgu laiku, taču dāvās jaunas zināšanas un aizraujošu un saturīgu laiku. Pilsētas centrs datēts ar 1906. gadu. Tika uzcelta apustuļu Simona Jūda un Tada baznīcas pilsētā, no kuras paveras skaista pilsētas panorāma. Barstiči ir pilsēta, kuru ieskauj daba. Visapkārt ir ezeri, pauguri un atrakcijas, tāpēc ceļojums nebeigsies ar vienu interaktīvu braucienu. Ja vēl neesat apmeklējis Lietuvas lielāko akmeni, tagad ir tikai lieliska iespēja to izdarīt. Ieraugot ar savām acīm Barstiču – Puokė akmeni, jūs varat to salīdzināt ar Anīkšči  Puntukas un beidzot izlemt, kurš ir lielākais Lietuvā.

Šogad pilsēta saņēma īpašu titulu – Mazā Lietuvas kultūras galvaspilsēta 2021. gadā. Pilsēta ir izvēlējusies mitoloģijas tēmu, kas palīdzēs atklāt pilsētas oriģinalitāti, labākos dabas objektus, pašas pilsētas unikalitāti un nozīmi, tāpēc apstājieties Barstičos un pakavējieties pie mitoloģijas pazīmēm. Zāļu dziedniece Egle, kura šeit dzīvo, palīdzēs jums izpētīt dabu ap pilsētu un uzzināt par šīs dabas brīnumiem, pastāstīs un dalīsies pieredzē par savvaļas augu labumu cilvēkiem un viņu veselībai. Vai esat ieinteresēti? Aicinām doties ceļojumā un iepazīt neizpētītās Lietuvas vietas, kur ir daudz interesantu un gleznainu vietu notikumiem bagātam nedēļas nogales ceļojumam.

P.S. Nebaidieties novirzīties no kartē redzamā maršruta, lai uzzinātu vēl vairāk!

Avots: delfi.lt