Somu mākslinieka Antti Laitinena darbs, kas tapis 2018. gadā Valgas apriņķa tehnoloģiskajā fermā Maajam, izpelnījās tviterī.

Šā gada oktobrī kāds lietotājs QENNY QLAUS Twitter ievietoja perfekti apaļa cauruma fotoattēlu blīvā mežā ar jautājumu “Kas tas ir?”, raksta Eesti Ekspress. Tvīta autors nekādus papildu precizējumus, saites vai ģeogrāfiskās atrašanās vietas nesniedza. Fotogrāfija kļuva par īstu sensāciju, iegūstot vairāk nekā 10 miljonus skatījumu dienā.

Lietotāji no visas pasaules mēģināja atrisināt mīklu: kas tas ir: hobita caurums, Twin Peaks portāls, NASA lāzera eksperimentu rezultāts vai citplanētiešu taka? Japānā tika uzskatīts, ka caurums bija saistīts ar meža sargu Totoro, leģendārās japāņu animācijas filmas varoni.

Diezgan drīz vīrusa tvītu ieraudzīja somu mākslinieka Antti Laitinena paziņas, komentāros skaidrojot, kurš ir patiesais fotogrāfijā attēlotā darba autors, kur atrodas šī neparastais caurums. Izrādījās, ka tālajā 2018. gadā kādā nelielā saimniecībā Dienvidigaunijā Antti Laitigens, izmantojot vienkāršas dārza šķēres, starp meža kokiem izcirta perfektu apli 4,5 metru diametrā. Mērnūja, kas pienaglota pie koka un griežas ap savu asi, palīdzēja ģeometrisko figūru padarīt ideālu.

Pēc autora domām, līdz darbam bija nepieciešama aptuveni nedēļa. Tā kļuva par daļu no Broken Landscape sērijas. “Nodomāju, kāpēc gan netaisīt kaut ko līdzīgu logam, pa kuru var ielūkoties blīvā egļu mežā. Parasti gaisma tur neieplūst, tāpēc viss ir brūnos toņos. Mana ideja bija nedaudz izjaukt ainavu, ņemt no tā gabaliņiem un radīt nereālu iespaidu,” saka Antti Laitigens.

Pēc fotogrāfijas publicēšanas Twitter, autoru pārņēma neticams popularitātes vilnis. “Parasti manu vietni ielūkojas vairāki apmeklētāji dienā, taču tagad viņu skaits ir pieaudzis tūkstoš reižu. Manu Instagram kontu turpina abonēt jaunu cilvēku straume,” viņš stāsta.

Antti Laitinens ir pazīstams ar saviem darbiem, kuros viņš pretojas dabas spēkiem: no smilšu maisiem uzceļ salu Baltijas jūrā, ar paša būvētu bērza mizas laivu brauc uz Igauniju vai uzliek bruņas milzīgam kokam.

Gribi zināt par visiem pēdējiem tūrisma jaunumiem – seko līdzi mūsu lappusei Facebook!

Avots: rus.delfi.lv