Vasaras sezona sākas Lietuvas pilsētās. Zarasos tā tiek atklāta ar iespaidīgu skulptūru parku uz ūdens. Pilsētas iedzīvotājiem un viesiem tiek sagatavoti vēl vairāk pārsteigumu – ne tikai izglītojoši, bet arī izklaidējoši, kas šeit vēl nekad nav bijuši.

Līdz Jāņiem (Jonines) īsts ezeru reģions viesus sagaidīs ar iespaidīgām salmu skulptūrām Zarasas ezerā. Zarasu Kultūras centra projektu vadītāja Aleksandra Pulokienė neslēpj: iespaidīgu darbu radīšanu iedvesmoja Juodkrantes piemērs, kur šādas skulptūras var apbrīnot katru gadu.

“Kad tēlnieks Danilevičs ieradās šeit no Juodkrantes, viņš mēģināja uzcelt Zarasas ezerā vienu skulptūru, bet mums ar to nepietika. Ideja attīstījās, un šogad piecu skulptūru tapšanā piedalījās Egles Valentes valsts iestāde Uguns un Maska. Tā pulcē daudz mākslinieku,” stāsta menedžeris.

Lielākā daļa skulptūru ir saistītas ar Jonines. Šādi simboli tika izvēlēti tāpēc, ka šis gads tika pasludināts par arheoloģes un antropoloģes Marijas Gimbutenes gadu, un viņu īpaši interesēja simbolika. Pēc viņas aprakstiem šīs zīmes tika izveidotas.

Tomēr ne tikai salmu skulptūras, kas tiks sadedzinātas Jonines laikā, šajā sezonā piesaistīs tūristus uz Zarasiem. Vasaras beigās jums tiks piedāvāta unikāla izklaide – filmas skatīšanās zem ūdens. Kultūras centra direktors Aurimas Gudas priecājas, ka Zarasu dzimšanas dienā vietējos iedzīvotājus un viesus gaida šis negaidītais skats, par kuru, starp citu, zem ūdens nevajadzēs nirt.

Vēl viens brīnums ir kāpšanas taka, kas piemērota gan veseliem, gan cilvēkiem ar veselības problēmām. Tūrisma centra pārstāve Ramūna Karsis stāsta, ka pa ceļu varēs braukt pat invalīdi ratiņkrēslos, tāpēc laipni aicināti visi.

Gribi zināt par visiem pēdējiem tūrisma jaunumiem – seko līdzi mūsu lappusei Facebook!

Avots: lrt.lt