Puketa oficiāli tiek atvērta 1. jūlijā. No 15. jūlija tiks atvērtas vēl trīs salas Surat Thani provincē.

Taizemes Jaunā koronavīrusu pārvaldības centrs (CCSA) ir galīgi saskaņojis Puketas salas atvēršanu vakcinētiem ārvalstu tūristiem no 2021. gada 1. jūlija. Šo informāciju apstiprināja Taizemes valdības oficiālais pārstāvis Anucha Burapachaisri, raksta The Nation Thailand.

Turklāt vakcinētie ārzemnieki tiks uzņemti trīs Surat Thani provinces salās: Koh Samui, Phangan un Tao.

Valsts amatpersona arī apstiprināja, ka CCSA pašlaik organizē sistēmu ārvalstu tūristu ierašanās un aizbraukšanas novērošanai Puketā.

“Kas attiecas uz Suratu Thani, tūrisma personāls ievēros norādījumus, lai uzraudzītu ārvalstu tūristus dzīvesvietās un slēgtos maršrutos, savukārt valdības amatpersonas pārbaudīs tūristus pie ieejas un izejas no trim salām,” piebilda Anuča.

Kas attiecas uz ieceļošanas nosacījumiem, tie tiks paziņoti papildus, ieskaitot to, kādas zāles jāvakcinē tūristiem, kas ienāk “tūristu smilšu kastē”. Saskaņā ar jaunāko versiju ieeja būs atvērta tūristiem, kuri ir vakcinēti ar astoņām PVO apstiprinātām zālēm.

Tikmēr Puketa jau gatavojas uzņemt ārzemju tūristus. “Puketas lidosta ir pabeigusi lidojumu organizēšanu 2021. gada vasarai – no 1. jūlija līdz 30. oktobrim – un ir gatava pieņemt līdz pat 134 lidojumiem dienā ar kopējo jaudu 480 lidojumus, kas ir aptuveni 28%,” sacīja Taizemes Karalistes transporta ministrs Saksajams Čidčobs pirmdien. “Kad valsts būs pilnībā atvērta, mēs plānojam palielināt lidojumu skaitu līdz 320 dienā, lai uzņemtu ārvalstu viesus, no kuriem lielākā daļa būs no Āzijas un Klusā okeāna reģiona un Eiropas.”

Puketā stingrā bloķēšana pakāpeniski vājinās. Vēl pirms 1. jūlija darbu atsāks tirdzniecības centri, restorāni un kafejnīcas (alkoholu var lietot līdz pulksten 23:00), veikali un lielveikali.

Puketas iedzīvotājiem ir atļauts arī lietot alkoholiskos dzērienus sabiedriskās vietās, piemēram, pludmalē vai parkos. Ir atļautas svinības ar ne vairāk kā 200 dalībniekiem.

Gribi zināt par visiem pēdējiem tūrisma jaunumiem – seko līdzi mūsu lappusei Facebook!

Avots: profi.travel