Kādas izmaiņas tūristus sagaida augustā?

Neskatoties uz koronavīrusa pandēmiju, Gruzijas robežas ir atvērtas, tostarp tūristiem. Tomēr, lai ieceļotu valstī, ir jāievēro vairāki noteikumi.

Sputnik Gruzija nodrošina pašreizējos noteikumus par ieceļošanu valstī 2021. gada augustā.

Pa gaisu

Vakcinētajiem: šajā posmā jebkuras valsts pilsoņi, kuriem ir dokuments, kas apstiprina pilnu vakcinācijas kursu (abas devas) pret koronavīrusu, var nokļūt Gruzijā. Šajā gadījumā nav nozīmes tam, kāda vakcīna tika ievadīta.

No 5. jūlija kopā ar vakcinācijas sertifikātu jābūt līdzi negatīvam PCR testam, kas veikts ne vēlāk kā 72 stundas.

Nevakcinētiem: ir īpašs to valstu saraksts, kuru pilsoņiem ir atļauts ieceļot bez vakcinācijas, bet ir nepieciešams PCR tests. Pēc ierašanās valstī ārzemniekam jāiztur otrais tests par Covid-19, pretējā gadījumā viņam tiks uzlikts naudas sods (650 USD).

To valstu saraksts, kuru pilsoņi var ieceļot, ja viņiem ir negatīvs PCR tests: ES valstis, Izraēla, Turcija, Šveice, Norvēģija, ASV, Lielbritānija, Saūda Arābija, Katara, AAE, Bahreina, Armēnija, Azerbaidžāna, Ukraina, Kazahstāna, Krievija, Baltkrievija, Uzbekistāna, Tadžikistāna, Kirgizstāna, Turkmenistāna, Kanāda, Japāna, Kuveita, Ķīna, Dienvidkoreja, Omāna, Moldova, Sanmarīno, Monako, Serbija, Islande, Lihtenšteina, Melnkalne, Andora, Ziemeļmaķedonija un Bosnija un Hercegovina.

Uzmanību! Valstu saraksts tiek regulāri atjaunināts, sekojiet jaunākajai informācijai par valstīm Gruzijas Ārlietu ministrijas tīmekļa vietnē.

Pa sauszemi

Vakcinētajiem: jūs varat šķērsot Gruzijas robežu pa sauszemi, līdzi ņemot sertifikātu par pabeigto vakcinācijas kursu, kā arī, ja ne vēlāk kā 72 stundas ir veikts negatīvs PCR tests. Šajā gadījumā nav nozīmes tam, kāda vakcīna tika ievadīta.

Nevakcinētiem: pilsoņiem, kuri ir iepriekš minētā saraksta, uz robežas jāiesniedz negatīvs PCR testa rezultāts un trešajā dienā jāveic atkārtots tests. Pretējā gadījumā naudas sods, atstājot valsti, būs 650 USD.

Ir svarīgi atzīmēt, ka šie noteikumi attiecas arī uz Gruzijas pilsoņiem, kuri atgriežas dzimtenē no ārvalstīm.

Bērniem līdz 10 gadu vecumam PCR tests nav nepieciešams. Pirms ieceļošanas Gruzijā jums jāaizpilda veidlapa īpašā vietnē.

Visi dokumenti jāiesniedz gruzīnu vai angļu valodā vai ar notariāli apstiprinātu tulkojumu.

Izņēmumi

Sakarā ar Indijas bīstamā koronavīrusa celma izplatīšanos visām personām, kas pēdējo divu nedēļu laikā devušās uz Indiju, ierodoties Gruzijā, par saviem līdzekļiem būs jāveic obligāta divu nedēļu karantīna. Šajā gadījumā Gruzijas puse nepieņem negatīvu PCR testu, kas veikts trešajā dienā.

Gribi zināt par visiem pēdējiem tūrisma jaunumiem – seko līdzi mūsu lappusei Facebook!

Avots: profi.travel